Frågor och svar om sex

10 Jun 2002, 16:01 140
Annat, 0 år
Question


hej jag är kille på 17 år som har haft tjej i 7 månader (samma) men hon vill inte göra något sexuellt med mig. Hon tycker det förstör... det är skit jobbigt men jag gillar ju henne så mycket. Så finns det nåt jag kan göra för att minska min (EXTREMA) sexlust???! hjälp..!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara så att man i ett förhållande har lite olika syn när det gäller det sexuella, och det är klart att det är jobbigt när man själv känner sig beredd och den andra inte gör det. Men du verkar ha insett att det inte är så mycket annat att göra än att vänta, och det är klokt av dig, för har man ett bra förhållande i övrigt så tycker dom flesta det är värt det i längden. Och det där med att man själv har en sexlust kan man lösa på annat sätt. Att onanera är ett bra sätt som många i din situation använder för att tillfredsställa sig själva. Du kan ju inte minska din sexlust bara genom att tänka bort den, och därför är onani jättebra. När man onanerar kan man tillåta sig själv att fantisera kring det man tycker är upphetsande och då finns det ju inget som hindrar att du använder din lust att ha sex med din tjej som grund för dina fantasier. På det sättet kan du få utlopp för den här lusten, utan att du behöver göra det du fantiserar om i verkligheten. Jag har stött på många som tycker att detta funkar för att dom sedan skall kunna vara tillsammans med sin partner utan att den sexuella lusten blir alltför påträngande.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar