Frågor och svar om kompis

10 Jun 2002, 16:36 91
Kille, 0 år
Question


hej, jag har varit småkär i en tjej i nästan ett år. Varje gång vi pratar så kommer den där känslan i magen. varje gång hon skriver något i chattet, kommer den där känslan. i ett år har jag inte sagt något och nu undrar jag. Är det fortfarande kärlek eller att jag bara är kåt?
Visst är hon snygg men jag blir ochså arg/glad när jag är med henne.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter faktiskt som om du är kär i den här tjejen, eftersom det du beskriver i ditt brev inte är sexuella känslor i första hand, utan mer att du får den där känslan i magen som dom flesta får när dom är kära, och att du blir arg/glad när du är med henne.
Har du nu gått så länge och känt som du gjort så tycker jag att du skulle fundera på att faktiskt försöka få er relation att ta ett steg mot att bli ett förhållande. Skulle det sedan visa sig vara helt fel så tror jag att du kommer att känna det innan ni hunnit bli ihop (om ni nu blir det).
Du kan ju tex lite försiktigt undra vad hon skulle säga om det visade sig att du var kär i henne? När man frågar på det viset får man en liten aning ifall känslorna är besvarade eller inte utan att avslöja sig för mycket om nu det känns jobbigt, och så får man ta det därifrån sedan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar