Frågor och svar om p-piller

12 Jun 2002, 20:04 154
Tjej, 0 år
Question


hej jag är en tjej på 19 år har haft två sorters p piller först trinodioll och sen cilest.. byte nyligen till trinodioll igen pga sprickor i underlivet... varför får jag sprickor där?? finns det något jag kan göra för att få dom att läka.. har just haft uppehåll med sex i 3 veckor pga en svmpinfektion men nu är allt bra men jag fick sprickor ändå hjälp mig vad ska jag göra har uppsök läkare förut men han sa att det fanns inget at göra men något måste det ju finnas att göra???

Svar

Det är bra om du undviker att använda tvål till underlivet när du duschar det kan ha en uttorkande effekt. Olivolja är bra att smörja sig med runt slidöppningen och på de inre blygdläpparna. Det ger en skyddande hinna i underlivet. Om du använder stringtrosor så bör du göra uppehåll med att använda dessa då de kan ge irritation i underlivet. Svampinfektionen kan också göra att du blir lite skörare i underlivet några veckor efter att infektionen läkt ut.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar