Frågor och svar om våldtäkt

15 Jun 2002, 20:50 415
Annat, 0 år
Question


hejsan, jag är en tjej på 15 år, min pojkvän är 18 år och vi har varit ihop nästan 1 mån. för 2 veckor skulle vi hem till 2 av hans kompisar och titta på film, efter en stund började dom ta på mig, jag sa till dom att sluta men min pojkvän sa till mig att sluta va så tråkig. Allihop gick upp på hans rum och en av dom filmade under tiden dom andra hade samlag med mig samtidigt i båda hålen, även om jag inte ville så sa min pojkvän att han skulle göra slut om jag inte gjorde det. Vi är fortfarande ihop men jag vill göra slut men vågar inte, han sa att vi skulle göra det snart igen, vad ska jag göra, jag vågar inte göra slut. hlp

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du beskriver är allvarligt eftersom du inte var med på att ha sex med hans kompisar, vilket gör det till ett övergrepp i form av en gruppvåldtäkt. Att dom dessutom filmade är ytterligare ett övergrepp.
Tydligen har din pojkvän ett övertag på dig som gör att du varken vågar trotsa honom, eller göra slut med honom fast du vill det. Detta måste du också få hjälp med och jag råder dig till att genast prata med någon som kan hjälpa dig, för det här får inte fortsätta.
Gå till närmaste Ungdomsmottagning, skolkuratorn/skolpsykologen, eller prata med dina föräldar, eller någon lärare som du har förtroende för. Det du beskriver låter som sagt som att du blivit utsatt för gruppvåldtäkt och det måste någon vuxen hjälpa dig att hantera, och förhindra att det upprepas. Jag vet att sådana här saker kan vara svårt att berätta om, men ta någon nära kompis med dig, eller skriv ett brev om vad som hänt och lämna till typ skolkuratorn om du inte vågar gå och berätta. Men det måste komma fram, för du skall inte utsättas för något sådant här eftersom alla tar mer eller mindre allvarlig skada av att tvingas till sex som man inte vill. Lyd därför mitt råd och sök hjälp genast!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar