Frågor och svar om kontakt

15 Jun 2002, 21:00 107
Annat, 0 år
Question


hej! jag är kär i en tjej som jag bara känner inom pluggets gränser. Har ingen aning om ifall hon gillar mig för jag får mixade signaler ifrån henne.Vi slutar skolan snart och jag ska gå på vår avslutningsbal me henne men har märkt att alla ska dit och att det inte är en stor grej och inte likastort framsteg som jag först trodde.Efter balen kommer jag kanske aldrig se henne igen ifall de inte händer nått. Vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Eftersom ni tydligen slutar skolan för gott och skiljs åt, så finns det inget att göra mer än att satsa allt på ett kort om du verkligen vill vara ihop med henne. Även om det nu inte var ett så stort framsteg som du först trodde att ni skulle gå tillsammans så går du i alla fall med henne och har chansen att snacka med henne en hel del. Du kommer säkert att märka under kvällen ifall hon verkar intresserad eftersom ni kommer att dansa (ifall du nu tar mod till dig och bjuder upp henne) och snacka. Tycker du att signalerna är positiva så har du ju all anledning att fråga henne ifall du kan ringa henne någon dag under sommaren och om ni kanske kan hitta på något tillsammans. Då får du lite tid på dig att planera något som du tror hon gillar att göra, för du borde ju känna henne en del om ni gått i samma plugg. Har du kommit så långt så får du ta det därifrån, men som sagt, ta chansen och visa vad du känner ifall du får ett positivt gensvar när ni snackar och dansar. Du har ju inget att förlora i ett sådant här läge!
Men skulle det nu vara så att ni inte får så stor chans att varken snacka eller dansa på balen (det brukar ju vara mycket folk och ganska stökigt ibland) så kan du ju ändå ringa henne under sommaren. Gör då samma sak och tänk ut något som du tror att hon skulle gilla och göra så du har något att föreslå när du ringer. Även i denna situation har du ju inget att förlora, eftersom ni inte kommer tillbaka till plugget igen och kanske inte träffas igen om du inte ringer. Så även här gäller det att hitta modet och ta chansen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar