Frågor och svar om sex

17 Jun 2002, 20:37 477
Tjej, 0 år
Question


Min sambo vill ofta ha analsex samtidigt som han använder en dildo i underlivet och det gör så ont ibland, kan man spricka på något sett?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att man spricker är inte sannolikt, men det kan ju uppstå andra skador på slemhinnorna tex, och smärta är ju en signal om att något inte är bra. Jag tycker att du i första hand skall ta dessa signaler på allvar och fråga dig själv varför du utsätter dig själv för sex som gör ont. Är det din sambo som pressar dig, eller tror du att du måste ställa upp på det här för att vara en bra sexpartner, eller vad handlar det om? Sex skall inte vara på detta sättet som du beskriver. Det finns förvisso dom som finner en njutning av smärta ihop med sex, men du verkar inte tillhöra den kategorin utifrån vad du skriver.
Ta och fundera över detta som jag sade, och tänk på att det är din kropp och endast du kan bestämma vad du skall göra med den och hur sex skall vara för dig. Kommer du fram till att du inte vill ha denna typen av sex, så måste du ta och prata med din partner, och faktiskt markera att du inte vill detta. Om ni lever i en kärleksrelation borde han vara intresserad av att du skall ha det skönt istället för att det skall göra ont.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar