Frågor och svar om p-piller

17 Jun 2002, 21:12 282
Tjej, 0 år
Question


Hej jag äter p-piller och jag har precis haft min mens. Men nu är det nån konstig flyting som kommer liknar blod fast lite ljusare. Gulbrun flytning som kommer i trosan! Är jag gravid eller vad är det som händer?
Jag har varit gravid förrut och det var så då oxå. Snälla säg att jag inte är gravid! För jag vill inte göra en abort igen!
Snälla svara!

Svar

Risken att du är gravid är inte stor om du tagit dina p-piller regelbundet, ej kräkts strax efter att du tagit ditt p-piller eller haft maginfluensa eller tagit antibiotika som kallas för tetracykliner. Man kan ibland som biverkan av p-piller få en mellanblödning,det kan bero på infektion-klamydia, partnerbyte? Du kanske har det stressigt just nu, sådant kan ibland skapa oregelbundenhet i menscykeln. Du kan söka på ungdomsmottagningen på din ort för att få hjälp eventuellt lämna klamydiaprov (urinprov).

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar