Frågor och svar om samlag

20 Jun 2002, 11:07 345
Annat, 0 år
Question


hej det är så att min morsa upptäckte mig när jag hade sex med min kille hon blev såklart upprörd för jag är bara 13 år.. nu har inte hon sagt så mycket till mig på 3 veckor..men om jag vill ha sex nu får inte jag ha det då? Jag vill jätte gärna fortsätta att ha sex med min kille han är 15... får jag ha sex om jag vill? det är så himla skönt.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ingen utom dina föräldrar kan hindra dig från att ha sex, och du kan heller inte bli straffad för det. Den som åker dit är din kille eftersom det är han som har sex med en underårig, vilket är ett brott.
Den lagen finns där för att skydda unga personer eftersom forskningen visat att man generellt inte är mogen att ha sex så tidigt som du har det, och att man därför vill skydda unga personer från att bli utnyttjade. Så jag kan förstå att din mamma blev upprörd. Men även om du nu tycker det är skönt så kanske du borde tänka dig för både en och två gånger eftersom du dels är väldigt ung fortfarande, men också för att din kille faktiskt begår ett brott varje gång ni har sex, och det kanske inte är rätt att utsätta honom för den risken heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar