Frågor och svar om sex

24 Jun 2002, 08:47 137
Annat, 0 år
Question


helloj!jag har ett jättestort problem ...jag vet inte hur man gör när man rider...jag vet ju att man sitter gränsle över kille men hur rör man sig..finns det nåt bestämt eller vanligt sätt de flesta gör på?snälla svara på detta.jag har sån ångest att jag inte ens vågar ha sex och det är bara för att jag inte vet hur man "rider".löjligt men sant...snälla hjälp.!!!kramar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Själva rörelsen är bara att tjejen sänker och höjer sig om vartannat. Tjejen kan sätta sina armar antingen på killens bröst eller på varsin sida av honom så hon blir lite framåtlutad och sedan använda armarna som stöd för överkroppen när hon trycker upp underlivet genom att ta spjärn med knäna. Alternativt kan hon låta armarna hänga fritt vid sidan och vara mer upprätt när hon tar spjärn med knäna och höjer och sänker underlivet över penisen om vartannat. Många tjejer föredrar den lite mer framåtlutade stilen eftersom tjejen själv då oftast kommer åt bättre att samtidigt gnida klitoris mot killens kropp när hon juckar.
Det är inte så att alla tjejer som har sex första gången rider, långt därifrån. Så jag hoppas att du inte känner dig pressad varken till att ha sex innan du känner dig riktigt redo, eller att rida ifall du känner dig osäker. Det är istället sådant som kommer med tiden och där man både genom erfarenhet och genom att snacka med sin partner lär sig hur man kan göra för att det skall bli skönt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar