Frågor och svar om olika former av sex

24 Jun 2002, 08:52 206
Annat, 0 år
Question


Hej, jag e en tjej på 16 år och jag känner mig väldigt onaturlig.
Det är nämligen så att jag fantiserar om att bli våldtagen. Inte när jag onanerar utan närsomhelst. När jag ser en man så tänker jag ofta "undrar om han skulle våldta mig" eller när jag sitter på bussen så tänker jag "ifall jag och busschauffören var ensamma på bussen skulle han då kanske stanna på någon avskild plats och våldta mig?". Det har säkert hållt på sen jag var 14 och nu för tiden så går jag och hoppas på att bli våldtagen. Ett flertal gånger har jag även drömt att jag har blivit våldtagen.
Jag känner mig väldigt onaturlig, snälla hjälp mig
//Onaturlig

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker inte att du är speciellt onaturlig. Det är väldigt vanligt att fantisera om att bli våldtagen, och fantasin är just så konstruerad att vi kan ägna oss åt tankar och känslor bara för att dom är lustfyllda, och utan att dom behöver ha alltför mycket med verkligheten att göra. Så när du sitter och åker på bussen så kan du ge dig själv fritt utlopp för att fantisera om att bli våldtagen, vilket förmodligen får dig att känna känslor av spänning, lust, osv. Därför är det positivt för dig och därför fortsätter du att fantisera tills fantasin en dag inte längre kommer att ge dig dom här positiva känslorna. Kanske kommer fantasin att följa dig hela livet, eller så slutar den som sagt när dom positiva känslorna inte kommer längre. Det är som jag sade tidigare helt normalt. Och jag tror att många skulle bli förvånade om dom fick veta vad andra människor fantiserar kring, men det får vi sällan veta eftersom fantasier är väldigt privata, vilket gör att man håller dom för sig själv, eller delar dom endast med partners eller nära vänner.

Jag tror däremot att du skulle reagera med andra känslor ifall din fantasi skulle bli till verklighet, för det brukar nämligen vara så att känslorna som hänger ihop med en fantasi, just är kopplade till fantasin, och därför blir situationen en annan när verkligheten tränger sig på. Tyvärr så är det många som inte skiljer på fantasi och verklighet och där många killar hävdat som försvar för en våldtäkt att tjejer i allmänhet fantiserar om att bli våldtagna. Och det är som jag sade tidigare väldigt vanligt att tjejer faktiskt har dessa fantasier, men fantasier har inget med verkligheten att göra, och vi har alla rätt till våra fantasier utan att tvingas till att genomleva dom i verkligheten. Detta vantolkning som vissa killar gör av skillnaden mellan fantasi och verklighet har lett till många katastrofer för tjejer. Och jag tror därför att även din fantasier skulle visa sig vara en katastrof ifall den hände i verkligheten, men det har som sagt inget att göra med din lust att fantisera kring det just nu, vilket du lugnt kan fortsätta med då det är helt normalt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar