Frågor och svar om spiral

24 Jun 2002, 21:18 1044
Tjej, 0 år
Question


jag vill veta jag har en hormonspiral och när jag har sex känner min kille den är det någon risk att den kan åka åt sidan och att jag kan bli med barn

Svar

Jag förmodar att du menar att din kille kan känna av spiraltrådarna. De finns ca 1,5 - 2 cm ut från livmoderhalsen, och det kan ibland kännas som om det sticks. Om du med ditt finger själv känner vid livmodertappen och endast känner spiraltråden, så sitter spiralen på plats. Om du kan känna något "hårt" som sticker ut från livmodertappen kan det vara spiralen som är på väg ut, spiraltrådarna brukar då vara längre ut.Ofta får man också blödningstrassel. Då bör du boka tid på ungdomsmottagningen på din ort för att eventuellt få spiralen utbytt. Om spiralen sitter för långt ner så ger den inte något bra graviditetsskydd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar