Frågor och svar om bråk

25 Jun 2002, 16:03 113
Kille, 0 år
Question


Hej, har ett litet problem.har nyligen investerat i en Volvo240 Turbo, stylat den, trimmat osv, och helt plötsligt har köttmarknaden öppnats för mig, sommar o korta kjolar o grejer, småbrudarna flockas utanför sibylla osv. saken e det att min flickvän inte tycker att det är lika skoj som jag gör, och hotar med att göra slut om jag inte gör mig av med 240´n, men det kan jag ju inte.. det är min ögonsten, har du nå tips?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Här tror jag knappast att det är själva bilen som är problemet, utan snarare hur du hanterar att tjejerna nu uppmärksammar dig mer än tidigare. Jag menar att i princip så spelar det ju ingen roll hur många tjejer som ger dig erbjudande, för det är ju ditt svar på erbjudandena som är det viktiga. Om du själv ser det hela som en köttmarknad där du kan välja och vraka och också gör så, blir det självklart problem för din flickvän. Och tydligen känner din flickvän sig inte säker på dig, eftersom hon nu kräver att du ska göra dig av med bilen. Jag tror att du nu måste bestämma dig för hur du vill ha det med ditt förhållande. Vill du vara tillsammans med din tjej och tycker att ert förhållande är värt att satsa på så tycker jag att du skall prata med din tjej och försöka få henne att förstå att du älskar henne men att du ändå vill kunna behålla din bil. Men för att hon skall känna sig lugn med det så handlar det ju om att hon får förtroende för att du vill satsa på er relation och att du övertygar henne om att du inte kommer att svika henne även om andra tjejer ger dig uppmärksamhet. Är du däremot själv tveksam till ifall du vill satsa på din och din tjejs relation och istället är intresserad av att vara med andra tjejer så är det enda rätta att prata med din tjej och berätta hur du känner, för då är nog inte er relation så mycket att bygga vidare på.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar