Frågor och svar om kompis

27 Jun 2002, 17:00 89
Kille, 0 år
Question


Hello. Jag är en kille på 15 basst...
Mitt problem är att jag har en tjej-kompis på 16 basst... Saken är den vi är riktigt bra kompisar, hon älskar mig som kompis och jag desamma. Jag älskar henne både som kompis och över det... JAG ÄLSKAR HENNE... Hon vill inte vara mer än kompis med mig... Vad ska jag ta mig till...!!? JAG ÄLSKAR HENNE VERKLIGEN, HJÄLP MIG JAG MÅSTE FÅ HENNE TILL SLUT.... PLZ

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du nu vet att hon inte vill vara mer än kompis med dig så ser jag inte att det finns så mycket du kan göra än att ta hand om ditt brustna hjärta så gott du kan. Du kan självklart hoppas på att hon ändrar sig i framtiden, men sådant kan ta tid, och risken är att hon aldrig får dom känslorna för dig som gör att hon vill vara mer än kompis. Det är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt att påverka någon till att bli kär i en. Speciellt när man redan är kompisar och hon redan känner dig. Det hade varit lättare om hon varit någon som inte kände till dig, för då hade du kunnat göra en massa saker för att hon skulle upptäcka dig och då kanske bli kär i dig, men som det är nu så har hon ju redan ”upptäckt” dig, och sagt att hon inte har dom känslorna för dig. Så antingen fortsätter du att hoppas och ger det några år för att se ifall något ändras, eller så ger du upp redan nu och försöker istället att komma över henne. Väljer du det sista kan det vara svårt för dig att fortsätta vara kompis med henne som om inget hänt. Du kanske istället behöver en liten paus från henne och kom bara ihåg då att du berättar för henne varför du inte kommer har så mycket kontakt med henne en tid framöver så hon inte tror att det är något fel på er vänskap.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar