Frågor och svar om onani

28 Jun 2002, 21:54 320
Kille, 0 år
Question


hej jag är en kille på 17 år jag får inte orgasm när jag har sex, min tjej blir sur för hon tror att jag inte tänder på henna men så är de inte, vi har haft sex några gånger. kan de va att man har onanerat snabbt å hårt för jag känner inte så mycke vet inte vad jag ska göra de går ju för mig när jag onanerar så jag tycker de är lite konstigt vad ska jag göra åt de. För först trodde jag att de va att jag var nervös för de va hon som tog mon oskuld å jag va jätte nervös då men dom senaste gångerna har jag inte varit de

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan ha att göra med att du själv är van vid att onanera snabbt och hårt, varför stimuleringen som sker av din penis när du är inne i din tjej inte räcker för att du skall få orgasm. Nu menar jag inte att du genom att onanera hårt och snabbt har orsakat detta, utan du har förmodligen onanerat på detta sätt för att du behöver den stimulansen för att det skall vara skönt. Det där skiljer sig från person till person och det är inget ovanligt att det krävs lite hårdare stimulering för att man skall tycka det är skönt. Men problem kan ju uppstå vid samlag eftersom slidan är så pass elastisk och tjejer olika trånga vilket gör att den typen av stimulans kan vara svår att få vid ett regelrätt samlag.
Det första du bör göra är att prata med din tjej om detta så att ni kan undvika missförstånden kring ifall du tänder på henne eller inte. Och sedan får ni testa er fram tillsammans. Ni kan ju tex prova att du för penisen ut och in i slidan ganska snabbt och att hon provar att ”knipa” under tiden så får du se om det känns någon skillnad (om hon vill detta eller ej beror ju också på ifall hon tycker det är skönt eller ej, så därför måste ni prata om det). Ni kan också prova att du eller hon onanerar din penis på det sätt som brukar fungerar under sexet så att ni kombinerar onani med själva samlaget. Men här måste ni alltså prova er fram och en förutsättning för det är ju att ni pratar och reder ut eventuella missförstånd och ser ifall ni båda är villiga att testa er fram för att få det att funka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar