Frågor och svar om samlag

29 Jun 2002, 17:10 129
Tjej, 0 år
Question


Kommer det alltid blod första gången man har sex? alltså från tjejen...
Vad ska man göra om man inte vill ha en massa blod i sängen? d e ju pinsamt att ge mamma ett blodigt lakan för tvättning...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kommer inte alltid blod, men ofta blir det åtminstone någon liten fläck. Om du vill undvika detta så kan du ta badlakan och lägga tvärs över sängen. Ta två över varandra så är du på säkra sidan. Badlakanen är kanske lite lättare att smussla undan i tvätten, tvätta själv, eller låtsas som om du torkat dig i underlivet när du har mens. Andra tips är ju att du köper något billigt lakan själv som du sedan slänger. Det kan det ju vara värt för att slippa pinsamheterna med mamma om man nu inte har ett sådant förhållande till sin mamma att man kan prata om sådana här saker. Men om du köper ett lakan själv så kan det vara bra om du hittar någon gammal handduk hemma som du kan slänga efteråt. Det kan nämligen vara bra att lägga den under lakanet så det inte blöder igenom på madrassen, för det kan det göra även om det inte kommer mycket blod.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar