Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

30 Jun 2002, 10:07 544
Annat, 0 år
Question


Jag undrar om jag är onormal om jag tänder på andra killar i duschen och killar på internet.Jag blir mer upphetsad utav killens kuk än tjejens fitta.Jag tänker på andra killar när jag onanerar med. Sen har jag en fråga til.Är jag bög om jag runkar av min kompis?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man är inte nödvändigtvis bög för att man runkar åt en kompis. Många killar och tjejer har olika sexuella aktiviteter med personer av samma kön, speciellt i unga år utan att man är homosexuell för det. I tonåren utforskar och experimenterar man mycket när det gäller sexualiteten och att ibland göra det med någon av samma kön tillhör liksom den här tiden, och är inget onormalt eller ovanligt. Det du beskriver med att du tänder på killar i duschen och på Internet är förmodligen samma sak och jag skulle inte vilja påstå att du är homosexuell utifrån det du berättar. Att vara homosexuell handlar inte bara om ifall man tänder på att se könsorganen på personer av samma kön, eller om man har sexuella aktiviteter med någon av samma kön, utan det handlar också om ifall man blir kär i personer av samma kön, ifall man vill bli ihop med någon av samma kön, ifall man längtar efter att krama, kyssa osv någon av samma kön. Det är alltså ingen skillnad mot hur man känner när man är heterosexuell och blir kär i någon av motsatt kön. Både heterosexualitet och homosexualitet handlar alltså om mer än sex och sexuella aktiviteter. Men oavsett detta så är du alltså inte onormal som tänder på andra killar i duschen osv, utan det är som sagt ganska vanligt när man är i tonåren och tidiga vuxenåren.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar