Frågor och svar om onani

30 Jun 2002, 17:00 591
Annat, 0 år
Question


Hej jag är 14 år och brukar titta på porrfilm. jag har en väldigt stor sexlust därför tittar jag på porrfilm, när jag sett en stud brukar jag att runka är det normalt? ibland kommer sperman på fåtöljer vad kan man göra för att undvika detta?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du är inte onormal som tittar på porrfilm och runkar. Det är tämligen vanligt bland unga (och inte ovanligt bland äldre heller för den delen). Det är också normalt att man har stor sexlust när man är i din ålder. Det enda jag tycker du skall tänka på är att porrfilmer sällan skildrar verkligheten när det gäller hur sex mellan två människor går till, utan allting är tillspetsat och det kan därför se ut som om alla gillar analsex, gruppsex och ibland även andra typer av sex som dom flesta skulle tycka var både förnedrande och smärtsamt. Men så länge du är medveten om detta och inte tror att det skall funka så när du väl sedan skall ha sex med en partner när du blivit äldre, så behöver det inte vara fel att titta om du tycker det känns rätt för dig.
Vill du undvika att få sperman på fåtöljen så kan du antingen lägga ut en handuk, eller så kan du ha papper eller handduk till hand och hålla för när du får utlösning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar