Frågor och svar om få kontakt

2 Jul 2002, 12:07 502
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag skulle behöva en mans åsikt om en sak... Jag gillar en kille som är 15 år äldre än mig (jag är 17, han är 32). Jag har inte träffat honom på 12 år så jag gillar honom på "avstånd" så att säga. Jag vet inte om han är singel, men han är en "inbiten" ungkarl och har varit singel så länge jag kan minnas. Jag har inte träffat honnom på länge men misstänker (hoppas!) att jag kommer dyka på honom i sommar, men jag vet inte om jag vågar kontakta honom över huvud taget. Han känner säkert inte igen mig och jag är lite orolig för hur han kommer att reagera. Tror du han kommer tycka att jag är en liten "skitunge" och gör bort min för all framtid?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker att du kan ta kontakt med honom, men du kan ju ta kontakt på ett mer vänskapligt plan och inte försöka flirta med honom det första du gör. Anledningen til att jag tycker att du skall ta en mer neutral kontakt med honom är att det är tämligen stor åldersskillnad mellan er, och då tänker jag inte så mycket på honom som på dig. Du har ju uppenbarligen inte träffat honom sedan du var 5 år och kanske nu gillar honom på avstånd, men du vet ju inte vad du tycker om honom när du väl börjar prata med honom och ser vad han blivit för en typ av person. Den bilden du har kanske inte alls stämmer, och bara det faktum att han är mycket äldre kan ju göra att du inte kommer att känna någon vidare samhörighet eller intresse för honom när du väl börjar prata med honom. Därför tycker jag att du myckt väl kan ta kontakt med honom om du vill det, men gör det på ett sätt som ger dig själv en chans att uppfatta vad han är för typ av person innan du bestämmer dig för om du är intresserad eller inte och om du vill visa det intresset. När du gör på detta sättet så kommer du ju också att få en känsla av ifall han tycker du är intressant att prata med eller inte, och då kan ju bestämma fortsättningen efter det. Men att han skulle tycka du var en "skitunge" bara för att du går fram och pratar tror jag ju inte, speciellt inte om ni känt varandra för många år sedan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar