Frågor och svar om onani

3 Jul 2002, 11:11 156
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag är 17 år och har problem! Även fast jag är tjej har jag länge varit facinerad av bögars sexliv och det har gått så långt att jag själv vill prova på det men det går ju inte! Jag blir nästan äcklad av tjejer och av mig själv! Det jag vill veta är hur jag ska sluta tänka på det här sättet för jag mår jättedåligt.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Olika människor blir upphetsade av olika typer av sexuella aktiviteter och det är inte alls ovanligt att bli upphetsad av homosex hos båda könen, vare sig man är hetero-, homo-, eller bisexuell själv. Fantasin sätter inga gränser och det går inte heller att klart säga varför någon blir upphetsad av bögars sexliv, emedan en annan fantiserar om gruppsex. Fantasier är just fantasier och där tycker inte jag att du eller andra skall skuldbelägga er själva, för fantasin är egentligen det enda området där man kan vara helt fri och då tycker jag man skall njuta av det istället för att känna skuld. Det som börjar med en fantasi kan ju också till slut bli så att man känner lust att prova i verkligheten. Nu är det en teknisk omöjlighet för dig att pröva bögsex, men längre fram i livet om inte denna fantasi slutar att fascinera dig, så kanske du tar ett steg närmare att förverkliga den och tex tar kontakt med bögar och utvecklar relationen till att du kan vara med och titta när dom har sex. Huruvida man går så långt att man försöker förverkliga sina fantasier eller ej, är ett beslut som varje människa måste ta, och så länge det inte skadar en själv, eller någon annan finns det inget som är sjukt, eller onormalt när det gäller sex. Men annars är det min erfarenhet att det inte är så många som går så långt, utan faktiskt så ligger en del av tjusningen kring fantasier just i det faktum att man FANTISERAR om att göra det på riktigt. Det gör liksom fantasin ännu mer upphetsande. När det väl sedan kommer till kritan så väljer det stora flertalet att låta det stanna vid en fantasi, och vad du kommer att välja framöver återstår att se. Men jag tror att mycket av dina problem består i att du UPPLEVER din fantasi som ett problem, och kanske även tycker den/du är onormal, och därför försöker sluta tänka på det. Men fantasier är inte lätta att sluta tänka på för dom bara kommer, och jag tycker att du istället skall försöka ta vara på din fantasi, använda den när du tex onanerar, och så får du se ifall du fortfarande känner fascination när du blir äldre. Dina äckelkänslor inför dig själv och andra tjejer tror jag är ett direkt resultat av att du inte accepterar dina egna fantasier utan istället försöker trycka undan dom. Om du istället skulle se denna fantasin som vilken fantasi som helst, och bara låta den vara och använda den för att tex förstärka en onaniupplevelse så är det möjligt att dina problem skulle försvinna. Men funkar inte detta så tycker jag att du skall gå till Ungdomsmottagningen och prata med någon om det hela, för det är ju inte meningen att du skall gå runt och känna dig plågad för att du har en sexuell fantasi.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar