Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

7 Jul 2002, 11:27 344
Annat, 0 år
Question


hjälp! Jag brukar se på herkules (en tecknad film) bara för att se på Meg (en tjej). Jag blir sexuellt upphetsad när jag tittar på henne och jag tror jag är kär! Är jag konstig för att jag blir upphetsad av en tecknad figur? Är jag homo?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag antar att du också är tjej eftersom du undrar om du är homo som tittar på en annan tjej och blir upphetsad. Svaret på den frågan är nej. Det är väldigt vanligt att man blir upphetsad av båda könen utan att man för den skull vill ha ett förhållande, eller leva med någon av samma kön, varför man inte kan säga att man är homo bara utifrån detta.
Vidare så är du inte konstig som blir upphetsad av en tecknad figur. Det är olika saker som gör oss människor upphetsade, vilket innebär att det kan vara alltifrån hur någon rör sig, ser ut, luktar, ja, i princip vad som helst. Och det behöver inte vara levande människor, utan det kan vara som i ditt fall, en tecknad figur, en bild i en tidning, eller någon man drömt om osv. Och när man blir så upphetsad så kan man känna sig som man är kär, och det är helt normalt. Så fortsätt du och titta på filmen och njut av att kunna bli upphetsad istället för att ifrågasätta om det är konstigt, för det är det inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar