Frågor och svar om kontakt

20 Jul 2002, 11:56 164
Annat, 0 år
Question


Hej jag är 15 år och har aldrig kysst någon........jag är påväg att få en pojkvän. Kommer han märka att jag aldrig kysst någon förut?????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte alls säkert att han kommer att märka det. Visst kan man bli bättre på att kyssas genom träning, men det behöver inte vara så stor skillnad att man direkt kan säga om det är första gången för någon eller inte.
Men om detta gör dig lite nervös, så kanske du helt enkelt skulle säga det till honom. Det behöver inte vara så märkvärdigt eller pinsamt att säga att: "Jag kan känna mig lite nervös för jag har aldrig kysst någon förr".
Den typen av ärlighet kan ju faktiskt göra att man liksom visar att det är okay att man pratar om sådana här saker med varandra, vilket gör att han också kan våga prata om saker han känner sig osäker på. Och när man kan det så brukar man komma närmare varandra, och behöver inte gå runt och känna sig orolig och osäker inför vad den andre tycker och tänker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar