Frågor och svar om obesvarad kärlek

13 Jul 2002, 12:22 114
Annat, 0 år
Question


Ja e 18 och undrar vad jag ska göra åt detta. Jag har varit kär i en tjej i 2 j---a år. vi är lika gamla och träffas ibland på matrasterna i skolan. Hon ger mig blandade signaler ibland verkar det som om hon vill ligga med mig mitt i matsalen och ibland är hon kall som is mot mig. Jag fattar ingenting. Snart gör jag något riktigt dumt. tar f-n livet av mig snart. Jag har kommit fram till att kärleken suger stenhårt. Jag blir bara kär i dumma tjejer.
vad ska jag göra????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Visst har du rätt i att kärleken kan suga ganska rejält ibland, speciellt när man blir kär i "fel" person. Men för att du ska veta om hon är fel person eller inte, eller om det är något annat som gör att hon beter sig som hon gör, så tycker jag att du skall ta och prata med henne. Se till att få vara ifred med henne och fråga henne rakt ut hur hon egentligen ser på dig. Beskriv för henne som du gjorde för mig hur du uppfattar henne, och fråga vad hon menar med det där.
Anledningen till att jag tycker du skall göra det, är dels att du får veta vad det är som gör att hon beter sig som hon gör, och dels att du får en chans att se vad hon är för en person, vilket gör att du har en större chans att komma över din kärlek till henne ifall det nu skulle visa sig att hon är en dum tjej som beter sig illa. Får man det svart på vitt så brukar det liksom vara lättare att gå vidare sedan. Men har du tur så kanske det är andra orsaker som ligger bakom hennes beteende och då kanske kärleken inte suger lika mycket längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar