Frågor och svar om olika former av sex

14 Jul 2002, 11:20 1310
Kille, 0 år
Question


Hej!
En liten fråga... Min tjej har börjat tjata om att vi ska ha oralsex. Jag är lite kluven till detta. Det är både upphetsande och lite äckligt. Jag vet att jag ska ta ställning till det själv. Men jag undrar bara hur vanligt är det? Dessutom är väl det stället väldigt rent på kvinnor??
Räcker det att man sköljer munnen i duschen sen eller måste man borsta väldigt noggrant? Knasigt jag vet, men jag vill gärna veta!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är relativt vanligt med oralsex, men självklart är det så att det också beror på åldern hur pass vanligt det är. Gå in och titta på RFSU:s hemsida (www.rfsu.se) och klicka på länken statistik. Där kan du lite längre ner på sidan läsa om hur vanligt det är med oralsex i en undersökning man gjort.
Det kan ta ett bra tag för många innan dom provar oralsex och sedan är det inte alla som gillar det. Men det finns självklart också dom som inte provar överhuvudtaget för att dom inte tycker det känns rätt.
Så visst är det så att du skall ta ställning själv, och skulle du bestämma dig för att inte prova nu, så är det ju inget som säger att du inte kommer att prova längre fram när du blivit äldre.
När det sedan gäller dina andra frågor, som inte är knasiga, så är slidan ren ifall tjejen sköter sin hygien, vilket i princip innebär att tvätta underlivet dagligen. Efter oralsex så räcker det därför om du sköljer munnen med vatten, då det kan kännas ganska fräscht att göra det. Du behöver inte borsta varken tänder eller munnen i övrigt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar