Frågor och svar om inkontinens

14 Jul 2002, 14:54 815
Annat, 0 år
Question


Sen mer än ett år tillbaks har jag haft svårt med att hålla tätt. Jättepnsamt tycker jag. Är bara 16 år. Kan och vågar inte gå ut utan att ha trosskydd. När jag var mindre så höll jag mig alltid onormalt länge. Kan det bero på det? Har jag lixom förstört urinblåsan? Jag luktar så illa av att det aldrig är fritt från urn. Jag skäms. Ska det behöva vara så här hela livet? Vad kan jag göra för att det ska bli bättre? Jag vågar inte gå till en gynekolog. Mamma vet om det och säger att jag ska göra "knip-övnigar" men jag tror inte funkar. Tack på förhand!

Svar

Jag tycker att du ska söka hjälp på ungdomsmottagningen på din ort. Det är inte så vanligt med inkontinensproblem när man är i din ålder,det kan behöva göras en utredning kring dina besvär. Du kan till exempel ha en urinvägsinfektion.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar