Frågor och svar om missnöje och bråk

15 Jul 2002, 15:26 102
Tjej, 0 år
Question


hejsan...
Det e så att min pojkvän e i Kina nu, men jag saknar honom skitmycket..jag håller på att bli galen o mitt hjärta bara skriker efter honom...det har bara gått några dagar o han blir borta i tre veckor! Hur ska jag överleva *snyft* ?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När den man älskar är borta och inte kommer tillbaka på länge, så är min erfarenhet att det funkar bäst ifall man sysselsätter sig med saker man tycker är intressanta och roliga. Att sitta hemma och längta brukar inte vara så givande. Se istället dom här tre veckorna som ett tillfälle att umgås lite mer intensivare med dina vänner än vad du kanske gör när din pojkvän är hemma. Att ta hand om, och vårda sina kompisrelationer behöver dom flesta bli bättre på och då kan man passa på vid sådana här tillfällen. Försök komma på saker att göra tillsammans med vännerna, gå ut och fika, gå ut och dansa, stick iväg på små utflykter, eller bara sitt på tu man hand och ha en myskväll och prata om allt mellan himmel och jord. När din pojkvän kommer hem så är det så mycket roligare ifall du också har en massa saker att berätta om, istället för att bara behöva säga att du suttit i soffan och längtat efter honom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar