Frågor och svar om akut p-piller

15 Jul 2002, 21:37 145
Tjej, 0 år
Question


jag tog akut p-piller bara för några dagar sedan efter att jag och min pojkvän hade haft oskyddat sex. Igår när vi hade sex använde vi kondom, men den gick sönder. vad ska jag göra nu? tog även akut p-piller för drygt en månad sen. då var det första gången jag åt dem. är orolig för att det ska ge biverkningar eller för att de inte ska ha någon effekt. Hjälp!

Svar

Akut p-pillret är en nödlösning, för att få fullgod effekt så bör det gå minst 1 månad mellan två behandlingar.De vanligaste biverkningarna är illamående,trötthet,huvudvärk,värk i buken. Men många kvinnor märker inte av några biverkningar. Du bör göra en gravidtetstest efter ca 3 veckor från att du tog akut p-pillren. Vänd er gärna till ungdomsmottagningen och diskutera andra preventivmedelsmetoder.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar