Frågor och svar om få kontakt

16 Jul 2002, 14:17 101
Kille, 0 år
Question


Hej, jag är en kille på 16 och gillar en tjej som är lika gammal. Jag har snackat med henne typ 1-3 ggr, men får inget direkt kontakt. Vad ska jag göra? Vad ska jag säga? MÅSTE veta!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du nu snackat med henne ett antal gånger men inte känner att det blir någon kontakt, så kan det ju antingen vara så att hon inte är intresserad, eller så kan du helt enkelt haft oturen att prata med henne när hon inte varit på humör. Min erfarenhet är att det förvisso kan vara bra att ha lite saker att prata om som man vet intresserar henne första gången man tar kontakt, men eftersom ni redan pratat med varandra så tror jag inte på att du i detta läget skall lägga så mycket energi på att komma på saker att snacka om som hon kan bli mer intresserad av. För är man intresserad av varandra så kan det nästan kvitta vad man pratar om, det är mer en hjälp man kan ha när man skall ta kontakt första gången med någon man aldrig pratat med. Därför är min gissning att hon antingen är ointresserad eller att du kommit och snackat vid fel tidpunkt, vilket inte heller är ovanligt. För att ta reda på vilket det är så tycker jag att du skall skippa snacket och istället föreslå henne något mer konkret, som tex att fråga ifall hon vill hänga med och fika, sticka och bada, eller något annat som du har tänkt ut i förväg. Tanken är att du skall fråga henne om något som ni kan göra tillsammans och beroende på svaret så borde du få en uppfattning om ifall hon är intresserad eller ej. Det kan självklart vara lite nervöst att ställa en sådan fråga, då du säkert kommer vara rädd för att hon svarar nej, men ibland måste man faktiskt våga ta steget och fråga även om den risken finns. Det finns ju faktiskt en chans att hon säger ja också, och att ni då kommer ha en chans att lära känna varandra lite mer om ni gör något tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar