Frågor och svar om sex

16 Jul 2002, 14:32 526
Tjej, 0 år
Question


Är det verkligen bra att ha sex i vatten?
Jag har hört att det kan vara skadligt för underlivet, typ slemhinnor och så, att ha sex i t.ex badkaret, poolen etc. Är det så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Visst är det så att vatten i sig torkar ut slemhinnorna och när man har sex tex i badkaret så gör ju vattnet att det sekret som kvinnan utsöndar när hon blir upphetsad och som fungerar som glidmedel sköljs bort, varför slemhinnorna kan bli ansträngda när penisen förs ut och in i slidan. Men som med allting annat som kan vara skadligt så handlar det ju mycket om hur man gör något och i vilken mängd. Skulle man älska någon gång i badkaret och man inte är så intensiv vid själva samlaget utan tar det lite lugnare, så skulle jag inte säga att det är någon större risk. Men generellt så tycker jag att det där brukar lösa sig av sig självt eftersom dom flesta inte tycker det är speciellt skönt att ha sex i vatten just beroende på att det känns för strävt, förutom att många upplever det som tämligen bökigt och inte speciellt bekvämt. Det är mest på film som det kan se så där härligt romantiskt ut, men det har väldigt lite att göra med verkligheten, där dom flesta föredrar att komma upp ur vattnet och i sådant fall använda badkarskanten/poolkanten istället för att ha samlag i själva badkaret/poolen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar