Frågor och svar om sex

18 Jul 2002, 17:19 669
Tjej, 0 år
Question


Hej! jag undrar hur man onanerar med duschen och med en gurka...ska man gnida duschmunstycket mot, eller är det bara strålarna som man ska använda??
Är det farligt,onormalt att använda foten när man onanerar?? kan man trycka för hårt mot underlivet eller kan man lägga typ hela handen på och gnida??

hur har homosexuella sex?? bögar kan ju inte stoppa in den där fram...runkar de bara av varandra??
varför får jag skuld känslor efter att jag onanerat?? det känns som om jag gjort något dumt, fast jag vet att det inte är så....
vad kan man använda när man onanerar...asså att stoppa in?? jag tycker det gör ganska ont att pulla med fingret...är det för att mödomshinnan inte tänjt sig så mycket än???
tacksam för svar!!!! (det här är en jättebra sida!!) //en nyfiken tjej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det var många frågor på en gång, men jag ska försöka svara på dom en i taget.
När det gäller onani med dusch så finns det inte bara ett sätt att använda duschen. Men vanligt är att man låter duschstrålarna spruta mot klitoris. Man kan då använda handen framför duschmunstycket för att få en mer riktad stråle med vatten. Poängen är att det blir som vattenmassage av klitoris, vilket dom flesta brukar tycka är skönt.
Att onanera med gurka, handlar i dom flesta fall om att gurkan används som en penis i slidan, dvs förs ut och in. Många tjejer stimulerar samtidigt klitoris med andra handen, eller typ duschen.
När det gäller din fråga om att använda foten när man onanerar så kan jag inte svara eftersom jag inte förstår riktigt hur du gör när du onanerar med foten. Men handen kan du självklart använda och mig veterligen kan du inte trycka för hårt, eller gnida för hårt. Du känner ju själv om det gör ont och då slutar man ju automatiskt.

När vi sedan kommer till hur homosexuella har sex, så finns det inget självklart svar på det heller. Alla människor har sex på olika vis, det gäller både heterosexuella och homosexuella, och det är mycket upp till ens egen lust och fantasi. Men om vi pratar om det rent tekniska så är det så att bögar förvisso kan runka åt varandra, men dom kan även ha oralsex, dvs använda munnen för att tillfredsställa varandra, samt ha analsex, dvs föra in penisen i analen på varandra.

Varför du får skuldkänslor efter att du har onanerat har förmodligen att göra med att det fortfarande finns i vår kultur och vårt samhälle att onani är lite skamligt. Det var inte så länge sedan i vår historia som det ansågs både onormalt och syndigt att onanera, och en sådan föreställning försvinner liksom inte bara på några årtionden. Det är väl mycket en generationsfråga också där dina föräldrar och deras föräldar i sin tur växt upp med mycket av den här skulden kring onani. Och även om man tillhör den yngre generationen och fått lära sig att onani är något helt normalt så blir man ändå påverkad av dom äldres attityd till det hela, och det är därför jag tror att du känner en viss skuld efter att du har onanerat.

Förutom gurka som du nämnde själv så har jag inga direkta förslag på vad du kan stoppa in. Använd din fantasi men se bara till att det du använder är rent, och att det inte är vasst på något sätt så du skadar dina slemhinnor.

Det är förmodligen så att det är mödomshinnan som gör att du tycker det gör ont att pulla med fingret.

Hoppas du fått svar på dina frågor och tack för ditt beröm!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar