Frågor och svar om olika former av sex

20 Jul 2002, 11:34 428
Tjej, 0 år
Question


Hej...jag skulle behöva lite tips på ställningar...kan du skriva ner några i så fall?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Den vanligaste ställning är förmodligen fortfarande att tjejen ligger på rygg underst och killer ligger överst med magen mot tjejens mage, och att samlaget sker framifrån så att säga.
Andra varianter på samlag framifrån är ju att tjejen sitter/ligger på ett bord eller något annat som är i lagom höjd, och att killen står upp mellan tjejens ben.
Ytterligare variant är ju när tjejen rider killen, där alltså killen ligger på rygg, emedan tjejen sitter gränsle över killen, antingen vänd mot honom, eller bort från honom.

Sedan finns det ju flera ställningar som innebär att man har samlag bakifrån så att säga.
En variant är att tjejen ligger på magen och killen ligger på magen över tjejen och att penisen förs in i slidan bakifrån .
Ytterligare variant på det temat är att tjejen istället står på alla fyra och att killen antingen står , eller sitter på knäna bakom.
En tredje variant är att båda ligger på sidan där tjejen ligger med sin rygg mot killens mage, vilket alltså innebär att han ligger längst bak. Den ställningen brukar vara bra då tjejen/killen vill kunna komma åt att smeka klitoris samtidigt som penisen förs ut och in.

Ja, det finns ju hur många ställningar som helst och på biblioteket hittar du säkert böcker som innehåller ytterligare varianter om du är intresserad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar