Frågor och svar om sex

21 Jul 2002, 10:48 210
Annat, 0 år
Question


hej jag e en tjej på 14 år å jag och min kille hadde sex första gången igår å nu vill han ha det hela tiden.
vad ska jag göra??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du ska säga nej ifall du inte vill ha sex. När det handlar om sex så är det ingen annan än du själv som bestämmer om du vill ha sex eller inte. Det spelar ingen roll vad någon annan tycker, eller hur mycket någon tjatar, det är du som bestämmer över din kropp.
Du är fortfarande väldigt ung för att ha sex, och jag vet inte hur du tyckte det var att ha sex, men det verkar åtminstone som om din kille blev fortsatt intresserad av att ha sex, medan du verkar lite mer avvaktande. Men om det beror på att det inte kändes bra att ha sex överhuvudtaget vet jag ju inte.

I vilket fall som helst tycker jag att du skulle sätta dig ner och prata med din kille. Har man haft sex ihop för första gången brukar det vara bra att prata om det hela efteråt, dvs vid ett tillfälle när man inte har sex. Första gången brukar nämligen inte alltid vara så lyckad, speciellt inte när man är väldigt ung, varför det kan vara ännu viktigare att man pratar med varandra. Berätta för din kille hur du upplevde det att ha sex och säg också till honom att du tycker det är jobbigt att han nu vill ha sex hela tiden. Det här är ju någonting ni måste lösa gemensamt genom att prata med varandra, varför du skall prata med honom när du känner som du gör. För vad du än gör så håll inte på och "ställ upp" på att ha sex bara för att han vill det, det är inte bra för dig i längden, utan prata med honom istället och se om ni kan lösa det tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar