Frågor och svar om onani

22 Jul 2002, 11:38 116
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har ett väldigt stort problem, som jag skulle vilja ha lite hjälp med. det är så att jag aldrig har fått orgasm. jag har varit tillsammans med min kille länge och vi har provat på flera olika sätt. men ingenting fungerar. Finns det kvinnor som inte kan få orgasm?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner inte till om det finns kvinnor som fysiskt är förhindrade att få orgasm, men jag har åtminstone aldrig hört talas om något sådant fall, utan det brukar vara andra orsaker till att man inte får orgasm.
Nu vet inte jag om det är så att du brukar onanera, och om du får orgasm då? Jag vet inte heller vad det är för sätt som du och din pojkvän har provat på, varför det kan vara lite svårt att svara på din fråga. Men generellt så är det så att många kvinnor upplever det som svårt att få orgasm under själva samlaget, och oftast behövs det någon typ av stimulering av klitoris parallellt. Och hur man stimulerar/smeker klitoris beror ju mycket på vad man själv tycker är skönt, vilket man brukar veta ifall man onanerar. Så mitt tips till dig är att du och din pojkvän försöker att utgå från hur du gör när du onanerar (ifall du gör det) och försöker hitta en ställning där du eller han kommer åt att smeka dig på ett liknande sätt under själva samlaget. En ställning som brukar funka då är ifall man ligger på sidan med killen längst bak, där penisen förs in bakifrån. I den ställningen brukar tjejen kunna smeka sig själv under tiden, alternativt om killen smeker henne istället.
Skulle det nu vara så att du inte onanerar så är mitt tips istället att du själv genom onani försöker ta reda på vad du tycker är skönt och sedan använder den kunskapen när ni har samlag också. Titta under länken Sexlivet och Onani för att få lite tips om hur du kan onanera ifall du inte gjort detta tidigare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar