Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

23 Jul 2002, 13:05 1317
Kille, 0 år
Question


Hej!

Jag undrar en sak. Jag har fått en svullnad alldeles ovan anal öppningen som är lite känslig för beröring, den har ingen enorm storlek fast den är ju faktiskt rätt grov för att sitta mellan skinkorna om man säger så.

Vet inte när eller hur den kan ha blivit till, det enda jag vet är att den kom *poff* sådär. Jag undrar vad det kan vara. Och borde jag uppsöka läkare?

Svar

Det är svårt att säga vad det kan vara utan att se det. Om det är en knuta med oregelbunden yta kan det röra sig om en vårta. Det andra alternativet kan vara tillväxt av hud nära analkanalen. Jag tycker du borde uppsöka en doktor. Jag är ganska säker på att han/hon kan förklara vad är för något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar