Frågor och svar om pengar

23 Jul 2002, 14:06 168
Tjej, 0 år
Question


Jag och min kompis funderar på att resa runt lite i vinter. Men för att finansiera detta måste vi ha ett jobb (helst utomlands) som ger snabba pengar och där man bara behöver stanna några veckor. Finns det någon man kan ta kontakt med här hemma i Sverige eller måste man söka jobbet på plats? Har du några tips över jobb??

Svar

Nej, jag har inget tips på jobb. Har ni tänkt er jobb i Europa? I så fall är det ganska enkelt, eftersom vi har en öppen arbetsmarknad för dem som är medborgare i ett EU-land. Det innebär, bland annat, att man kan söka jobb på plats. Vill du kolla upp vad det finns för lediga jobb, är det enklast att kolla på Arbetsförmedlingens hemsida - www.amv.se - och klicka dig vidare för att kolla utlandsjobb. Det är också Arbetsförmedlingen som har mest och, kanske, bäst information om vad som gäller när man ska söka jobb i andra länder, så jag tycker att du ska ta kontakt med det Arbetsförmedlingskontor som finns i din kommun. De kan också tipsa dig om andra sökvägar.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar