Frågor och svar om abort

23 Jul 2002, 22:02 169
Annat, 0 år
Question


hejsan.. I desember gjorde jag en medisinsk abort å sen när de var klar så sa dom att jag kunde gå hem någon vecka sneare fick ja jätte svåra kramper i magen uppsökte akuten & dom sa att de fanns lite kvar fick medisin å dom sicka hem mig hade då blodvärde på 63 sen nån vecka senare så hade jag blöt jätte mycke å så hade jag bestält tid hos en psykolog hon såg att jag mådde dåligt å skicka mig till akuten då upptäkte odm att de fortarande fanns räster kvar så dom gjorde en skrapning men nu e jag så himla rädd för att jag inte kommer att kuna få barn i framtiden snälla svara på mitt brev H/en orolig cajsa

Svar

Detta som du varit med om händer tyvärr ibland men brukar inte påverka förmågan att kunna få barn i framtiden. När man har gjort en medicinsk abort så kan det i enstaka fall bli "rester" kvar i livmoderhålan,som ger blödningar och smärta i magen. Då måste man under narkos göra en skrapning av livmoderhålan,för att få ut dessa rester.Ibland ges även antibiotika och läkemedel som gör att livmodern drar ihop sig lite extra . Du behöver antagligen få lite extra järntillskott för att ditt blodvärde ska bättra sig. Sedan brukar det att bli bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar