Frågor och svar om gymnasiet

24 Jul 2002, 19:05 172
Annat, 0 år
Question


hejsan!! nu i höst börjar jag i 9:an å jag har Godkänt i alla ämnen men jag undrar vad man ska ha för betyg å poäng för att komma in på hotel o resturang linjen? det är den enda linjen som ja vill gå på så det vore bra om man kom in på den linjen. jag har lite problem i skolan ibland åxå. när jag läser inför prov å sånt så fastnar inget. jag måste göra om alla prov nästan. hoppas du kan svara.

Svar

När det gäller intagningspoäng till olika program kan jag inte svara på det. Det ändrar sig från år till år beroende på hur många som söker och vad de har för poäng. Har du G i alla ämnen nu så bör du ju ha ca 160 poäng när du slutar grundskolan. Det du kan göra är att tala med din studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur intagningspoängen legat de senaste åren, men några spågummor är vi inte så vi kan inte se framåt i tiden. När det gäller detta att studera inför prov hänger det mycket på studieteknik. Vi fungerar olika, för en del passar det bäst att hänga med på lektionerna medan andra måste läsa alla anteckningar och böcker. Du ska tala med dina lärare och få tips om olika studietekniker. Till slut hittar du en teknik som passar dig, och då går det nog bättre på proven. En sak är säker - för de flesta passar det inte att plugga dagen innan prov. Det bästa är att man läser igenom allt några dagar innan och repeterar för sig själv, eller med en kompis, lite senare. Men som sagt, du måste hitta din studieteknik, då går det säkert bra.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar