Frågor och svar om grundskolan

24 Jul 2002, 19:15 364
Annat, 0 år
Question


Jag har just gått ut 7an och vill sluta att läsa B-språk (tyska) i 8an, för jag och min lärare kommer inte överens. Hon har varit nära att sjukskriva sig pga av att jag inte tycker att tyska är roligt, och att jag inte angagerar mig. Jag har bra på proven men det känns som en ren plåga att sitta på hennes lektioner 3gg i veckan. Snälla ge mig ett råd om hur jag ska göra!!!

Svar

Varför har du tyska om du nu inte tycker det är roligt? Min tanke blir ju att om du tyckt det var kul med tyska så hade det fungerat även om du inte kommit så bra överens med din lärare. Du måste bestämma dig, vill du ha tyska eller inte.

Om du vill fortsätta med tyskan får du bestämma dig för att komma överens med din lärare. Vill du inte fortsätta med tyskan måste du tala med din klassföreståndare och/eller din studie- och yrkesvägledare så att du gör ett bra omval istället. Det är vad jag kan råda dig till.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar