Frågor och svar om avföring

24 Jul 2002, 19:16 179
Annat, 0 år
Question


Hej. Om man ser att det är blod i toaletten efter man har "gått", kan det bero på att man har nåt sår vid analöppningen? Kanske på grund av för strävt papper? För blodet märks bara när man går på toa, det är inget annars. Också känns det som ett sår nästan. Det har varit så ganska länge, fast då har det bara varit lite blod, men nyss så var det så att det var ganska mycket ( såg det ut som iallafall ) i toaletten. Bör jag träffa nån läkare?

Svar

Ja. Du bör träffa en läkare, att börja med din husläkare, om du har sådan. Det är svårt att bedöma bara från din beskrivning. Det låter ej farligt. Det verkar som blodet kommer från analöppningen. Det kan beror på sår eller någon slag irritation som blöder lätt vid tarmtömning. Pga man inte kan utesluta mer allvarlig förklaring det är nödvändigt att du träffar läkare för närmare bedömning av dit besvär.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar