Frågor och svar om polis

24 Jul 2002, 19:22 370
Annat, 0 år
Question


Hej min dröm är att bli polis. Vilket program ska jag gå då?!? Kan man gå med idrott som inriktning?!?

Svar

För att vara behörig att söka till Polishögskolan, med dagens regler, krävs att man har grundläggande behörighet för högskolestudier = att man har ett slutbetyg från ett nationellt eller specialutformat program och att man har särskild behörighet genom att vara minst Godkänd i Svenska B, Historia A och Samhällskunskap A. Av dessa tre kurser är det endast Historia A som ej är ett kärnämne, men som ofta ges som individuellt val på de program som ej har kursen som karaktärsämne.

Egentligen är svaret detta - du kan gå på vilket program du vill, bara du ser till att välja och läsa Historia A samt att du är minst Godkänd i SvB, ShA o HiA. Detta innebär att du kan gå ett idrottsgymnasium, men du måste kolla att du kan ha Historia A, om det inte ingår i programmet du läser. För övriga krav som gäller för att bli polis ska du gå in på www.polisen.se och klicka dig vidare till deras utbildningsinformation.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar