Frågor och svar om ögon

24 Jul 2002, 19:29 425
Tjej, 0 år
Question


Hejsan! Mina ögon är så jobbiga! Ofta om jag sitter och pratar med någon eller bara går omkring så blir mina ögon vattniga, blanka, vet inte hur jag ska förklara det, men som att jag ska börja grina fast jag inte är ledsen. Det här är väldigt irriterande, är det nåt fel på mina ögon?? tacksam för svar.

Svar

Ditt problem är inte helt ovanligt. Ofta beror det på att man har för lite fett i tårvätskan och detta gör att tårarna dunstar fortare och ögat blir torrt. Som en reaktion på att ögat blir torrt börjar tårkörtlarna producera mer tårar och det känns som om man skall börja gråta. Det enklaste du kan göra är att tänka på att blinka mer när du är i de miljöer där dina ögon brukar börja rinna, då håller sig hornhinnan fuktig hela tiden.

Det andra man kan göra är att köpa ögondroppar som binder upp vätskan i ögat bättre. De hittar du på Apoteket eller hos välsorterade Optikerbutiker. De Optiker som jobbar mycket med kontaktlinser har dem alldeles säkert.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar