Frågor och svar om ögon

24 Jul 2002, 19:31 338
Tjej, 0 år
Question


Mitt problem är att jag ofta (nästan jämt) sover med halvöppna ögon. Detta har till följd att ögonen är torra och svider på morgonen och jag kan få problem med mina kontaktlinser, plus att det ser ganska läskigt ut. Finns det något man kan göra åt detta? Jag finner det mycket svårt att sova med någonting för ögonen.

Svar

Att sova med halvslutna ögon kan vara ganska irriterande, och är inte helt ovanligt. Besväras man mycket av det kan man på kvällen innan man går och lägger sig lägga i en fet ögonsalva i ögonen. Den gör att ögat inte torkar ut under natten. Den svider inte, men kan vara lite "kletig" och man ser lite sämre. Men du har ju redan tagit av dig dina linser så det ska nog inte spela någon större roll. Fråga på Apoteket så kan de hjälpa dig att få rätt salva. De är receptfria.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar