Frågor och svar om jobb

24 Jul 2002, 19:35 222
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag tog studenten nu i våras från tre år på barn och fritids programet och nu undrar jag, jag orkar inte plugga vidare just nu så nu när jag ska söka jobb vill dem flesta att man ska ha speciella kvalifikationer och då undrar jag om man har fått någon kvalificerad yrkesutbildning. Kan man säga att jag är barnskötare utan att ljuga?

Svar

Nej, barnskötare är du inte men du kan söka jobb som barnskötare. Vilken inriktning gick du? Var har du haft din APU? Det är detta som visar vad du har för kvalifikationer. Samtidigt måste man inte jobba inom barnomsorgen bara för att man gått Barn och Fritidsprogrammet. Min erfarenhet säger att många som gått BoF jobbar inom det område där man haft sin APU. Andra tar chansen att pröva på något annat. När man söker jobb handlar det ofta om vem man är, inte vilken utbildning man har och eftersom BoF är en mycket bra och grundläggande utbildning vad gäller att jobba med människor tror jag att man ändå har ganska lätt att få jobb efter utbildningen utan att gå direkt vidare till högskolan. Jag tror att du kommer att hitta ett jobb inom ett område som intresserar dig och att du senare i livet kommer på vad du vill utbilda dig till och då börjar på högskolan.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar