Frågor och svar om utbildning

24 Jul 2002, 19:38 348
Tjej, 0 år
Question


Jag funderar på att bli inredningsarkitekt med vet ej riktigt vad det innebär. Jag har alltid varit intresserad av inredning och att möblera o d. Vilken linje ska man gå på gymnasiet och efter det? Och kommer det finnas mycket jobb och hur mycket tjänar man ungefär? Konstfack har jag läst att man kan gå, är det ett bra val?

Svar

Konstfack är en bra skola men för att komma dit behöver du ha en hel del på fötterna. Med det menar jag att du behöver ha mer än bara en gymnasieutbildning i grunden. Mitt tips är att du går Estetiska programmet med inriktning Bild och form. Efter det kan du försöka söka jobb i en butik som säljer möbler eller tapeter eller andra inredningsartiklar. Du bör också gå påbyggnadsutbildningar/ vidareutbildningar inom området, exempelvis på någon Folkhögskola. Jag tror att många inredningsarkitekter har börjat med att få anställning i någon butik där man just jobbar med inredning och därefter gått utbildningar både inom och utom butiken. Det finns ingen rak väg inom detta yrke, utan man lär sig olika saker på olika ställen. Hur det kommer att se ut med jobb i framtiden vågar jag inte sia om, men eftersom vårt hem är en viktig del av vårt liv samt att alla inte har fallenhet för inredningar kommer det nog alltid att finnas behov av inredningsarkitekter.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar