Frågor och svar om kram

24 Jul 2002, 19:46 407
Annat, 0 år
Question


Jag är en kvinna på 34 år som har haft problem med magen i 1 månad och 2 veckor. Mina besvär är diarrér, kramp i magen, viktnedgång (8 kg) samt 37.8 i temp. Så fort jag äter så dröjer det inte länge förrän jag får springa på toaletten. Jag får inte behålla någonting. Detta har gjort att jag är alldeles matt i kroppen. Och att jag hela tiden är tvungen att ha en toalett i närheten. Jag hoppas att du kan svara på min fråga eftersom detta är oerhört jobbigt.

Svar

Diarréer med viktnedgång bör värderas av läkare och nödvändiga utredningar bör genomföras. Diarréer med viktnedgång kan vara symptom tarmsjukdom tex. inflammatorisk tarmsjukdom. Därför är det viktigt att du kontaktar läkare så fort så möjligt.

Är diarréerna vattentunna? blodiga? slemmiga? Var du nyligen utomlands, speciellt utanför Europa? Har du haft liknande diarréer tidigare till exempel när du var ung eller senare? har du ätit antibiotika eller annan medicin innan eller i samband med debut av diarréer? Finns det samband mellan typ av födoämnen du äter och diarréerna?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar