Frågor och svar om olika former av sex

25 Jul 2002, 10:22 288
Tjej, 0 år
Question


hej!Jag undrar vad 69 är för något!!vad är det??alla mina kompisar sitter och snackar om det men jag vågar inte fråga vad det är!dom säger bara att dom har haft det och sen frågar dom mej om jag också har haft det och då sär jag att det är klart att jag har haft det!för jag vill inte att dom ska tro att jag är knäpp som inte vet vad det är!puss

Svar
Bo Westholm
Psykolog

69:an är en ställning man ligger i när man har oralsex, dvs tillfredsställer varandra med munnen. Anledningen till att ställningen heter 69:an är att personerna ser ut som siffran 69 uppifrån. Man ligger alltså på sidan med huvudet ner mot den andres fötter. Killen kommer då åt att slicka tjejen i slidan emedan tjejen kommer åt att suga på killens penis. Detta kräver att båda liksom böjer in sina huvuden mot den andres könsorgan och det är då det ser ut som siffran 69.
Hoppas du fått tillräckligt svar för att inte längre behöva känna dig dum bland dina kompisar. Men ärligt talat är det inte säkert att alla dom andra heller vet vad det är, utan många kan faktiskt göra som du, nämligen hålla med och låtsat som om dom vet. Det är lite synd det där att man inte vågar fråga, för har väl en börjat fråga och visat att dom inte vet allting, så brukar fler börja göra samma sak, det är ju något du kan hålla i huvudet framöver. För man är inte knäpp för att man inte vet allting.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar