Frågor och svar om magont

25 Jul 2002, 13:37 486
Annat, 0 år
Question


När jag tex ätit lasagne med mycket ost, så efter ca 30 min så får jag såna stickningar i magen att jag knappt kan gå. Så får jag värsta diarrén, får sitta på toa länge, å när allt kommit ut så har jag inte nåt ont i magen längre.. Det har blivit så när jag ätit pommes frites, pannkakor och ibland av ost... Jag har gjort avföringsprov en gång (hade dåligt blodvärde) men det visade inget konstigt.. Ibland kan jag äta lasagen å sånt utan att det hände nåt med magen?! Det är som att när jag inte har ätit på ett tag så äter jag kanske mycket på en gång så får magen en chock eller nåt sånt??? Tål jag inte mjölk å sånt eller?? /lite orolig 22 årig tjej

Svar

Det verkar som att du ej tål att äta fet mat. Lasagne, pommes frites och pannkakor innehåller mycket fett. Mjölkintolerans kan man ej utesluta. Får du liknade besvär när du dricker mjölk? Om du inte gör det betyder det att du tål mjölk. Uppsök en läkare för närmare bedömning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar