Frågor och svar om sex

28 Jul 2002, 21:12 216
Tjej, 0 år
Question


Jag undrar vilka ställningar som är vanligast och hur dom går till?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Den allra vanligaste ställningen är förmodligen den så kallade missionärsställningen. Den innebär att tjejen ligger på rygg med särade ben och att killen ligger över henne med magen mot hennes mage. Killen för in penisen och juckar så att penisen går ut och in. Tjejen juckar oftast också mot killens rörelser.

Ytterligare en vanlig ställning är när tjejen rider killen. Det innebär att killen ligger på rygg och att tjejen sitter grensle över killens penis, medan hon för penisen ut och in genom att höja och sänka sig om vartannat. Iblan lutar sig tjejen framåt och hänger på händerna för att liksom ta spjärn.

En tredje vanlig ställning är att tjejen står på alla fyra och killen står på knä bakom henne. Killen för då penisen ut och in i slidan genom att jucka mot tjejens rumpa, och samlaget sker då bakifrån.

Detta är sannolikt dom tre vanligaste ställningarna. Är du intresserad av att veta mer så finns det oftast bra böcker på biblioteket där man även visar med bilder.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar