Frågor och svar om missnöje och bråk

28 Jul 2002, 21:17 585
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag har ett problem med min flickvän, och det är att jag inte vill att hon rakar benen o armhålorna. Eftersom jag tycker att det är sexigt. Men hon vill inte och trodde bara att jag skojade och tog mig inte på allvar... hur ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du tycker att detta är sexigt så tycker jag att du skall ta upp det med henne fler gånger så att hon förstår att du menar allvar. Dom flesta killar tycker ju tvärtom varför det kanske är lätt för din tjej att tro att du skojar. Men fortsätt att prata med henne och säg att du faktiskt menar allvar, och detta kanske du får göra flera gånger tills hon tror dig.
Men sedan när hon väl förstått att du menar allvar med vad du tycker är sexigt, så är det ändå upp till henne vad hon vill göra. Det är hennes kropp och hon ska göra det som hon trivs med, vilket betyder att om hon vill fortsätta raka sig så är det bara för dig att acceptera det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar