Frågor och svar om svek

28 Jul 2002, 21:53 215
Annat, 0 år
Question


Jag prata med skolsköterska om att jag gilla en tjej sen berätta hon det för mamma, jag ble jätte förbannad. Får skolsköterskan göra så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det där tycker jag låter väldigt onödigt gjort av henne. Skolsköterskan ska inte berätta saker för dina föräldrar som du sagt i förtroende till henne om det inte gäller saker som allvarligt kan påverka din hälsa och ditt liv, och det kan man ju knappast säga att det här gör. Jag tycker att du skall gå till skolsköterskan och fråga henne rakt ut varför hon berättade för din mamma vad du sagt, och säga att du är arg och känner dig sviken av henne. Förhoppningsvis har hon en vettig förklaring att ge dig, eller så ber hon om ursäkt för sitt misstag. I vilket fall som helst tycker jag inte att du bara ska låta det vara, och gå runt och vara förbannad för dig själv, utan berätta vad du tänker för henne så tror jag att du kommer att må lite bättre efter det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar