Frågor och svar om chlamydia

29 Jul 2002, 10:20 691
Tjej, 0 år
Question


Jag hade klamydia för ett par veckor sen, men fick piller och ska vara botad nu. det skulle inte vara några efterkontroller sa dem och det tycker jag är konstigt.. Ett par dagar efter att jag hade ätit klart pillerna och ska vara botad från klamydia hade jag sex med en kille, och då började jag blöda.. varför detta? gick det sönder inne i mej eller hade det nått med klamydian att göra?.. jag har även nu fått två blödningar efteråt.. orolig!!

Svar

Den antibiotica du fick botar dig från klamydia. Sedan är det så att vissa ungdomsmottagningar gör en kontrollodling efter ett antal veckor andra gör inga tester efteråt. Om du vill göra en kontrollodling så vänd dig till ungdomsmottagningen och be att få detta. Att du fick mellanblödningar kan bero på att du är lite känslig i slemhinnan i slidan och det brukar rätta till sig av sig själv. Om du ej blir bra på några veckor så vänd dig till ungdomsmottagningen på din ort för undersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar